Over ons

Over ons

Maaike Dortmans

Maaike is eigenaar van praktijk 'Gezellig Stralen'. Ze is geregistreerd als psychosociaal therapeut en EMDR master practitioner.  Maaike's hart heeft altijd gelegen bij kinderen en jongeren, die net dat stukje extra nodig hebben. Praktijk 'Gezellig Stralen' wil dat de kinderen de kwaliteiten gaan inzien, die zij zelf bezitten. Dit zodat zij weer in zichzelf gaan geloven en gaan stralen.

Maaike is getrouwd en heeft twee dochters. Ze heeft inmiddels twee succesvolle praktijklocaties in zowel Lelystad en Boekel. Daarnaast heeft ze haar online platform Tutorial Books.

Maaike heeft zelf jarenlang in het speciaal onderwijs en in het justitiële kader van de hulpverlening gewerkt. Ze is gespecialiseerd in het gedrag bij kinderen en jongeren en heeft veel ervaring in de behandeling van angsten en verliesbegeleiding bij o.a.scheiden en overlijden.

Maaike Dortmans is ervan overtuigd dat elk kind ontzettend veel mooie kwaliteiten en talenten bezit. Praktijk “Gezellig Stralen” zal de kinderen ondersteunen om deze verder te ontwikkelen!

 

Milou Dankers

Milou is speltherapeut en werkt op de locatie Boekel. Milou gaat samen met het kind op zoek naar hun kwaliteiten om ze te laten groeien en ontwikkelen. Het is Milou's passie om kinderen op een prettige manier, vanuit vertrouwen en respect met speltherapie te kunnen ondersteunen. Milou vindt het geweldig om samen met het kind of de jongere lastige obstakels te kunnen overwinnen.

Milou heeft een aantal jaren op de Hondsberg gewerkt, een 24 uur centrum waar observatie en diagnostiek wordt gedaan. Milou heeft hier gewerkt met jongere kinderen die kampte met hechtingsproblematiek en bijkomende problematieken. Het bieden van veiligheid aan een kind is voor Milou heel belangrijk. Dit is voor haar de basis om te kunnen groeien en ontwikkelen.

Tijdens de behandelingen bij Praktijk Gezellig Stralen maakt Milou gebruik van verschillend spelmateriaal waarmee het kind aan de slag mag gaan.

 

Anneke Grinwis

Anneke is orthopedagoog-generalist en heeft ervaring in diagnostiek en behandeling van diverse problemen bij kinderen, jongeren en volwassenen. Anneke gelooft in een betrokken en persoonlijke aanpak. Ze gaat samen op zoek naar de mogelijkheden die het kind helpen om weer ‘grip’ te krijgen op zijn/haar leven. Stap voor stap werkt ze aan doelen die gericht zijn om te laten groeien en ontwikkelen. Anneke vindt het belangrijk dat het kind weer vertrouwen krijgt in zichzelf, de mensen om zich heen en in de toekomst.

Anneke ondersteunt praktijk ‘ Gezellig Stralen’ als gedragswetenschapper en heeft een eigen praktijk in Almere (www.groeipraktijkflevoland.nl).