Over ons

Over ons

Maaike Dortmans

Maaike is eigenaar van praktijk Gezellig Stralen. Ze is geregistreerd als psychosociaal therapeut en EMDR master practitioner. Maaike's hart heeft altijd gelegen bij kinderen en jongeren, die net dat stukje extra nodig hebben. Praktijk Gezellig Stralen wil dat de kinderen de kwaliteiten gaan inzien, die zij zelf bezitten. Dit zodat zij weer in zichzelf gaan geloven en gaan stralen.

Maaike is getrouwd en heeft twee dochters. Ze heeft inmiddels een succesvolle locatie in Boekel en twee ambulante locaties in zowel Lieshout als Den Bosch.

Maaike heeft zelf jarenlang in het speciaal onderwijs en in het justitiële kader van de hulpverlening gewerkt. Ze is gespecialiseerd in het gedrag bij kinderen en jongeren en heeft veel ervaring in de behandeling van angsten en verliesbegeleiding bij o.a.scheiden en overlijden.

Maaike Dortmans is ervan overtuigd dat elk kind ontzettend veel mooie kwaliteiten en talenten bezit. Praktijk Gezellig Stralen zal de kinderen ondersteunen om deze verder te ontwikkelen.

AGB code: 90049617--NFG registratie: 7604027789--RBCZ registratie: 810071R--SKJ registratie: 100024137

Natalie van Deursen

Natalie is speltherapeut & kinder-, jongeren en gezinscounselor. Daarnaast is ze ACT-therapeut en EMDR practitioner. Natalie heeft een liefde voor het werken met kinderen en jongeren die vastgelopen zijn, of dreigen vast te lopen en hierdoor extra ondersteuning kunnen gebruiken. Hierbij denkt Natalie altijd vanuit kansen en mogelijkheden, ze gaat samen met kinderen en jongeren op zoek naar hun talenten. Natalie is ervan overtuigd dat iemands talenten de sleutel zijn naar een sterke basis voor de toekomst, zodat kinderen en jongeren hun dromen kunnen waarmaken.

Spel is hierbij voor kinderen een geweldig middel, omdat dit voor hen manier is om uiting te geven aan hun gedachten, gevoelens, wensen en behoeften. Jongeren gaan vaak liever in gesprek, of geven er de voorkeur aan om op een creatieve manier invulling te geven aan hun persoonlijke ontdekkingsreis richting volwassenheid.

Natalie is al jarenlang werkzaam binnen de jeugdhulpverlening vanuit verschillende functies. Zij is gespecialiseerd in het gedrag van kinderen en jongeren. Heeft veel ervaring in het ondersteunen van gezinnen waar complexe problematiek speelt. Hechting, trauma, angst, rouw & verlies, zijn enkele thema’s waarin zij een brede ervaring heeft.

Natalie zet humor, creativiteit, verbeelding, oprechtheid en openheid centraal in haar manier van werken.

Natalie is op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag werkzaam bij Praktijk Gezellig Stralen.

AGB code: 90115097 -- NVVS lidmaatschap: 112162 -- NFG registratienummer: 9662 -- RBCZ registratie: 230054R -- SKJ registratie: 110000466

 

Ingrid therapeut

Ingrid Huijberts

Ingrid is tekentherapeut & jongerentherapeut.

Ingrid heeft in haar eigen praktijk al jarenlang vele kinderen en jongeren mogen begeleiden. Creativiteit staat altijd voorop bij haar, omdat dit een mooi middel is om samen tot een gesprek te komen. Wanneer woorden niet als vanzelf komen, is er de tekening die het verhaal vertelt. Het is bij de tekentherapie niet nodig om goed te kunnen tekenen. Ingrid nodigt ook graag de ouders of verzorgers uit om ook samen met het kind of de jongere tijdens één of twee sessies, te ervaren wat tekentherapie kan betekenen.

Tijdens de therapie bij Ingrid wordt het kind of jongere bewuster van zichzelf, zijn gevoelens en leert het om zijn sterke kanten te gebruiken en zijn eigen oplossingen te vinden. Soms kan het vertrouwen in jezelf even zoek zijn en wil Ingrid meehelpen dit weer terug te vinden. Wanneer je dit liever doet met een gesprek dan met een tekening, dan kan Ingrid je hierbij ook ondersteunen.

Ingrid gaat uit van de kracht die in ieder van ons aanwezig is. Zij gelooft dat wij over het vermogen beschikken onszelf te helpen en te helen. Daarnaast vindt zij het belangrijk om het leven met luchtigheid en humor te benaderen.

Ingrid is op maandag, dinsdag en vrijdag werkzaam bij Praktijk Gezellig Stralen.

NFG registratienummer 9784

Esther Pollman

Esther Pollmann is werkzaam als speltherapeut, Re-Attach therapeut en paardentherapeut. Ze heeft jarenlang ervaring opgedaan in het ziekenhuis, huisartsenpraktijk en een ggz instelling.

Ze is een enthousiaste en gedreven hulverlener. Ze werkt vanuit nabijheid en passie. Hierbij gaat ze naast de client staan om te begrijpen en aan te sluiten vanuit een veilige basis. In de behandeling werkt ze met verschillende methoden, afgestemd op de behoeften van het betreffende kind en/of ouders.

Esther is jarenlang werkzaam geweest binnen een ggz instelling en huisartsenpraktijk waar ze ervaring heeft opgedaan met complex gedrag. Ze heeft zich ingezet voor KOPP-kinderen (kinderen van ouders met psychische problemen) en heeft zich verdiept in verschillende vormen van verslaving (alcohol, drugs, eetproblematiek) en de complexiteit en impact hiervan op het hele gezinssysteem. Ook heeft Esther kennis en ervaring in situaties rondom (complexe) scheiding, ouderverstoting en loyaliteitsconflicten. Hierbij is de overtuiging dat zowel kind als ouders ondersteuning en educatie nodig hebben, waardoor het kind ruimte en toestemming krijgt van beide ouders om eigenheid te ontwikkelen en te behouden.

De kernkwaliteiten van Esther zijn: Enthousiast, Empathisch, Humor, Verbinder, Eerlijk, Betrouwbaar.

Esther is op maandag, woensdag en donderdag werkzaam bij Praktijk Gezellig Stralen.

AGB code: 90114614 -- BIG registratie: 69909399330 – NVVS en FVB lidmaatschap: 111596  -  RBCZ registratie: 240438R

 

Blondie

Esther werkt naast haar werk in de praktijk, ook als paardentherapeut met Blondie op onze buitenlocatie in Boekel.

Blondie is een prachtige en lieve Palomino Welsh pony van 24 jaar oud. Ze is 1.23 meter hoog wat haar een B pony maakt.

Blondie heeft een eigenwijs karakter, ze weet heel goed wat ze wil en dat laat ze ook duidelijk merken.

Ze houdt van aandacht en is dol op eten. Blondie werd tot vorig jaar fanatiek bereden maar is nu met pensioen. Ze geniet op haar pensioenleeftijd van het werken met kinderen en jongeren en doet dit een paar uur in de week op de woensdagochtend. Ze hoopt hierbij met haar spiegel-vaardigheden de kinderen en de jongeren te ondersteunen in hun proces.

Susan van de Sanden

Susan is pedagoog, speltherapeut en ouderbegeleider. Ze werkt vanuit passie. Susan is oprecht, geïnteresseerd, eerlijk en heeft oog voor de persoon. Daarnaast houdt ze van spelen.

Bij Susan mag het kind en de jongere zichzelf zijn. Susan doet haar best om middels spel tussen de regels door te lezen en datgene op te pikken wat van waarde is. Veiligheid en vertrouwen zijn voor haar belangrijke waarden tijdens de therapie. Susan probeert zichzelf te laten zien en open te stellen, zodat er ruimte en begrip ontstaat en er samen aan oplossingen gewerkt kan worden.

Susan is een aantal jaren werkzaam geweest als pedagoog en gezinsbegeleider. Daarna heeft ze de master tot speltherapeut succesvol afgerond.

Susan werkt op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag op onze locatie in Den Bosch.

AGB code: 90114227 -- NVVS en FVB lidmaatschap: 112008--RBCZ licentie 230005R

Hanny den Boer - van Berlo

Hanny is psychosociaal (kinder)therapeut, lichaamsgericht traumatherapeut en EMDR Practitioner i.o. Hanny heeft ruim dertig jaar werkervaring als jeugd- en gezinsprofessional. Ze helpt graag kinderen, jongeren en hun ouders om hun binnenkant te ontdekken. Dit zodat ze zichzelf beter leren kennen en meer zichzelf kunnen zijn.

Hanny is open, nieuwsgierig en betrokken en schept hiermee de ruimte waarbinnen iedereen zijn eigen ontdekkingen kan doen. Hanny is door haar jarenlange ervaring bekend met een schat aan werkvormen en methodieken die zij in de therapie toepast. Ze haalt uit haar schatkist wat nodig is en welke passend zijn bij de hulpvraag.

Hanny is op woensdag en vrijdag werkzaam als therapeut bij praktijk ‘ Gezellig Stralen’ en heeft daarnaast een eigen praktijk.

AGB code: -- 90110732-- NFG registratienummer: 9371 -- RBCZ registratie: 210164R

Lesley Bouman

Lesley is toegepast psycholoog en kinder- en jongerencounselor. Lesley heeft een aantal jaren in de jeugdhulpverlening gewerkt, waar zij expertise heeft opgedaan op het gebied van jongeren die uitvielen in het onderwijs.

In de behandeling van Lesley hebben zowel kinderen, jongeren als hun ouders de mogelijkheid om hun verhaal te vertellen. Voor Lesley staat een goede relatie met de jongere centraal en is het belangrijk dat de jongere zich veilig genoeg voelt om belangrijke zaken te kunnen delen. Het doel van Lesley is om kinderen weer te laten genieten van de kleine en (natuurlijk) grote geluksmomenten. Daarnaast om hun zelfvertrouwen te vergroten en om ze tools mee te geven voor in de toekomst. Dat zij de kracht vinden om er zelf weer tegenaan te gaan.

Lesley zoekt tijdens de behandeling naar mogelijkheden om onhandige patronen van denken, voelen en doen te doorbreken. Door vanuit een ander perspectief naar jezelf te leren kijken, krijgt het kind de kans zijn houding en perspectieven naar het leven toe te kunnen verruimen. Lesley gelooft dat dit een positieve invloed heeft op het zelfvertrouwen, de mentale gezondheid, vitaliteit en de (sociale) zelfredzaamheid. Lesley zet hierbij verschillende interventies in. Enkele voorbeelden hiervan zijn cognitieve gedragstherapie, systeemgericht werken, oplossingsgerichte coaching en ontspanningsoefeningen. Daarnaast worden er ook gesprekken gevoerd en kunnen er rollenspellen gespeeld worden. Lesley kan samen met het kind of de jongere gaan tekenen of knutselen of zelfs even gaan wandelen. Ook eigen ideeën van de jongere zijn welkom,  zo kan er op een vertrouwde manier gewerkt worden aan de hulpvraag.

Lesley is op donderdag  als therapeut werkzaam bij praktijk ‘ Gezellig Stralen’ en heeft daarnaast een eigen praktijk.

AGB code: 90108010  -- NFG registratienummer: 8893 -- RBCZ registratie: 200075R -- SKJ registratie: 100026559

Thomas Mols

Thomas is psychomotorisch kindertherapeut en speltherapeut. Thomas heeft jarenlange ervaring in het (speciaal) onderwijs. Hij is nu naast zijn werk als therapeut ook nog werkzaam als docent en leerling coördinator in het voortgezet onderwijs. Daar geeft hij o.a.ondersteuning aan jongeren die extra zorg nodig hebben op sociaal-emotioneel gebied.
Thomas is ervan overtuigd dat, naast het werken met kinderen, ook de relatie met de omgeving erg belangrijk is. Samen kijken naar wat er nodig is voor het kind en/of het systeem om te zorgen dat iedereen weer lekker in zijn/haar vel zit. Zijn krachten liggen in het aansluiten en volgen van het kind en ook echt beschikbaar zijn. Het kind of de jongere mag zichzelf weer ontdekken zonder oordeel te hebben. 'Van denken naar voelen' is voor Thomas de sleutel, zodat een kind zichzelf (nog beter) leert kennen.
Thomas is op dinsdagochtend werkzaam in de praktijk in Boekel. Dinsdagmiddag en in de avonduren werkt hij vanuit de blokhut in Lieshout.  Hier maakt hij gebruik van de ruimte en de natuur buiten om met kinderen te werken aan hun doelen.
Thomas is naast zijn werk dol op sporten, lekker koken en leuke dingen doen met familie, vrienden en zijn gezin.

AGB code: 90116958  -- NVVS/FVB registratie: 113113 -- NIBIG registratie: 731344

Benita van Orsouw

Benita is speltherapeut i.o, holistisch kindercoach en heeft een NLP opleiding gevolgd. Benita heeft 30 jaar ervaring in het werken met kinderen als groepsleerkracht in het basisonderwijs. Ook werkt ze al 15 jaar als ballonnenclown.

Benita helpt graag kinderen meer zelfvertrouwen te krijgen. Ze is ervan overtuigd dat ieder kind over een aantal prachtige talenten beschikt, maar dat dit om welke reden dan ook even naar de achtergrond is geraakt. Werken aan zelfbeeld en vertrouwen doet ze graag door middel van spel, haar kracht ligt in de handpoppen en het rollenspel. Via spel zijn kinderen heel goed in staat om hun gedachten en gevoelens te laten zien. Ook kan ze interventies inzetten als: EFT, Focusing and felt sense en ontspanningsoefeningen. Benita vindt het belangrijk om een warme band op te bouwen met het kind, zodat deze zich veilig en vertrouwd voelt. Het doel van Benita is dat het kind zich weer kind gaat voelen en weer gaat stralen. De kwaliteiten van Benita zijn: humor, open, oprecht, enthousiast en empathisch.

Benita is op donderdagochtend  als therapeut i.o. werkzaam bij praktijk ‘ Gezellig Stralen’.

Registratie: Studentlid

Gemmeke Witsiers

Gemmeke Witsiers is contextueel therapeut, contextueel leertherapeut en docent intergenerationele familiedynamiek. Ook geeft ze trainingen vanuit het opleidingsinstituut waaraan ze verbonden is.

Sinds 2001 is Gemmeke werkzaam binnen de jeugdhulpverlening in diverse disciplines. Vanuit de contextuele benadering, werkt ze samen met gezinnen, aan herstel van de familierelaties. Iedereen is namelijk een kind van zijn/ haar ouders en groeit op in een familiesysteem of in een netwerksysteem. Van daaruit wordt de rugzak gevuld met relationele ervaringen. De invloed van deze ervaringen neem je mee in je huidige (familie)relaties. Samen onderzoeken we naar de oorsprong waardoor je vastloopt, wat de betekenis daarvan is en hoe je dit zou kunnen veranderen. Gemmeke heeft door haar werkervaring binnen de jeugdhulpverlening veel ervaring met gezinnen en hun complexe situaties en/of problematieken. Gesprekken kunnen zowel individueel als met elkaar als gezinsleden en/of familieleden gepland worden. Dit passen we aan binnen jouw proces.  Kernwoorden die Gemmeke beschrijven zijn: Toegankelijk, betrouwbaar, daadkrachtig.

Gemmeke is op maandagochtend en vrijdag als contextueel therapeut in Boekel werkzaam en heeft daarnaast een eigen praktijk in Den Bosch.

AGB-code: 90092443--NVPA registratie: 104732--RBCZ registratie: 200373R--VCW registratie: 1114--SKJ registratie: 110013371

Anne Knaebel-Thijssen

Anne Knaebel is intensief gezinsbehandelaar en sinds september 2022 werkzaam bij Gezellig Stralen. Vanuit haar werkervaring binnen de hulpverlening is de passie, voor het begeleiden van kind en jeugd met moeilijk verstaanbaar en/of complex gedrag en het behandelen van gezinnen die extra ondersteuning nodig hebben, ontstaan. De specialisaties van Anne liggen voornamelijk op het gebied van autisme, adhd/add, hechtingsproblematiek en verslaving.
Gezinsbehandelaar zijn is haar passie vanwege de veelzijdigheid van het beroep. Het werken met en voor kinderen/jongeren in de leeftijd  van 4 tot 25 jaar geeft Anne veel voldoening. Ze vindt het belangrijk dat kinderen, jeugdigen en ouders zich gehoord en serieus genomen voelen. Anne gaat samen met ouders en/of het kind op zoek naar de vraag achter de vraag, om vervolgens samen te bekijken wat dit betekent voor de opvoeding- en ondersteuningsbehoeften van het kind. Er wordt altijd een maatwerktraject ingezet, waar het individu centraal staat als uniek persoon met zijn eigen krachten, behoeftes, mogelijkheden en talenten. Dit allemaal om ervoor te zorgen dat het kind zich optimaal kan ontwikkelen.
SKJ registratie: 140022425

 

Kirsten de Jong - Hemelaar

Kirsten is intensief gezinsbehandelaar. Vanuit haar open houding kijkt ze wat er nodig is binnen een gezin en past ze haar behandelmethode hierop aan. Kirsten creëert graag een fijne omgeving waar de jeugdige zich kan en mag ontwikkelen en dichterbij zichzelf kan blijven. Veiligheid en ‘je goed in je vel voelen’ liggen aan de basis om tot groei te komen en dit is dan ook hetgeen waar Kirsten veel waarde aan hecht.

Kirsten kijkt in de gezinsbehandelingen graag samen met de ouders/verzorgers wat de behoefte achter het gedrag van het kind is en ontcijfert deze graag gezamenlijk. Kirsten is van mening dat alles van invloed is op elkaar en met elkaar in verbinding staat.

Kirsten heeft veel werkervaring opgedaan met verschillende doelgroepen. Haar specialisme ligt bij autisme, adhd, hechtingsproblematiek en hsp. Ook heeft haar ervaring van reizen en een jaar in Zweden gewoond te hebben, haar gevormd tot de hulpverlener die ze nu is.

Kirsten heeft naast haar werkzaamheden bij Praktijk Gezellig Stralen ook haar eigen praktijk.

SKJ registratie:140010832

Karlijn Nouwens

Karlijn werkt als administratief zorgmedewerker bij de praktijk. Zij werkt met ons digitaal cliënten dossier 'Zilliz'. Dit doet ze zodat al onze cliënten veilig en online alle benodigde formulieren kunnen invullen, ondertekenen en inzien. Iedere maandag, dinsdag en donderdag is Karlijn in Boekel om alle mailtjes en telefoontjes hierover te beantwoorden.

Ook organiseert Karlijn op deze dagen alle andere administratieve werkzaamheden.

Anneke Grinwis

Anneke is orthopedagoog-generalist en heeft ervaring in diagnostiek en behandeling van diverse problemen bij kinderen, jongeren en volwassenen. Anneke gelooft in een betrokken en persoonlijke aanpak. Ze gaat samen op zoek naar de mogelijkheden die het kind helpen om weer ‘grip’ te krijgen op zijn/haar leven. Stap voor stap werkt ze aan doelen die gericht zijn om te laten groeien en ontwikkelen. Anneke vindt het belangrijk dat het kind weer vertrouwen krijgt in zichzelf, de mensen om zich heen en in de toekomst.

Anneke ondersteunt praktijk ‘ Gezellig Stralen’ als gedragswetenschapper en heeft een eigen praktijk in Almere (www.groeipraktijkflevoland.nl).
NVO geregistreerd -- SKJ registratie Master-orthopedagogog 120002485