Over ons

Over ons

Maaike Dortmans

Maaike is eigenaar van praktijk Gezellig Stralen. Ze is geregistreerd als psychosociaal therapeut en EMDR master practitioner. Maaike's hart heeft altijd gelegen bij kinderen en jongeren, die net dat stukje extra nodig hebben. Praktijk Gezellig Stralen wil dat de kinderen de kwaliteiten gaan inzien, die zij zelf bezitten. Dit zodat zij weer in zichzelf gaan geloven en gaan stralen.

Maaike is getrouwd en heeft twee dochters. Ze heeft inmiddels twee succesvolle locaties in zowel Boekel als Den Bosch.

Maaike heeft zelf jarenlang in het speciaal onderwijs en in het justitiële kader van de hulpverlening gewerkt. Ze is gespecialiseerd in het gedrag bij kinderen en jongeren en heeft veel ervaring in de behandeling van angsten en verliesbegeleiding bij o.a.scheiden en overlijden.

Maaike Dortmans is ervan overtuigd dat elk kind ontzettend veel mooie kwaliteiten en talenten bezit. Praktijk Gezellig Stralen zal de kinderen ondersteunen om deze verder te ontwikkelen.

AGB code: 90049617--NFG registratie: 7604027789--RBCZ registratie: 810071R--SKJ registratie: 100024137

Natalie van Deursen

Natalie is speltherapeut & kinder-, jongeren en gezinscounselor. Daarnaast is ze ACT-therapeut en EMDR practitioner. Natalie heeft een liefde voor het werken met kinderen en jongeren die vastgelopen zijn, of dreigen vast te lopen en hierdoor extra ondersteuning kunnen gebruiken. Hierbij denkt Natalie altijd vanuit kansen en mogelijkheden, ze gaat samen met kinderen en jongeren op zoek naar hun talenten. Natalie is ervan overtuigd dat iemands talenten de sleutel zijn naar een sterke basis voor de toekomst, zodat kinderen en jongeren hun dromen kunnen waarmaken.

Spel is hierbij voor kinderen een geweldig middel, omdat dit voor hen manier is om uiting te geven aan hun gedachten, gevoelens, wensen en behoeften. Jongeren gaan vaak liever in gesprek, of geven er de voorkeur aan om op een creatieve manier invulling te geven aan hun persoonlijke ontdekkingsreis richting volwassenheid.

Natalie is al jarenlang werkzaam binnen de jeugdhulpverlening vanuit verschillende functies. Zij is gespecialiseerd in het gedrag van kinderen en jongeren. Heeft veel ervaring in het ondersteunen van gezinnen waar complexe problematiek speelt. Hechting, trauma, angst, rouw & verlies, zijn enkele thema’s waarin zij een brede ervaring heeft.

Natalie zet humor, creativiteit, verbeelding, oprechtheid en openheid centraal in haar manier van werken.

Natalie is op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag werkzaam bij Praktijk Gezellig Stralen.

AGB code: 90115097 -- NVVS lidmaatschap: 112162 -- NFG registratienummer: 9662 -- RBCZ registratie: 230054R -- SKJ registratie: 110000466

 

Esther Pollman

Esther Pollmann is werkzaam als speltherapeut, Re-Attach therapeut en paardencoach. Ze heeft jarenlang ervaring opgedaan in het ziekenhuis, huisartsenpraktijk en een ggz instelling.

Ze is een enthousiaste en gedreven hulverlener. Ze werkt vanuit nabijheid en passie. Hierbij gaat ze naast de client staan om te begrijpen en aan te sluiten vanuit een veilige basis. In de behandeling werkt ze met verschillende methoden, afgestemd op de behoeften van het betreffende kind en/of ouders.

Esther is jarenlang werkzaam geweest binnen een ggz instelling en huisartsenpraktijk waar ze ervaring heeft opgedaan met complex gedrag. Ze heeft zich ingezet voor KOPP-kinderen (kinderen van ouders met psychische problemen) en heeft zich verdiept in verschillende vormen van verslaving (alcohol, drugs, eetproblematiek) en de complexiteit en impact hiervan op het hele gezinssysteem. Ook heeft Esther kennis en ervaring in situaties rondom (complexe) scheiding, ouderverstoting en loyaliteitsconflicten. Hierbij is de overtuiging dat zowel kind als ouders ondersteuning en educatie nodig hebben, waardoor het kind ruimte en toestemming krijgt van beide ouders om eigenheid te ontwikkelen en te behouden.

De kernkwaliteiten van Esther zijn: Enthousiast, Empathisch, Humor, Verbinder, Eerlijk, Betrouwbaar.

Esther is op maandag, woensdag en donderdag werkzaam bij Praktijk Gezellig Stralen.

AGB code: 90114614 -- BIG registratie: 69909399330 – NVVS en FVB lidmaatschap: 111596  -  RBCZ registratie: 240438R

 

Susan van de Sanden

Susan is pedagoog, speltherapeut en ouderbegeleider. Ze werkt vanuit passie. Susan is oprecht, geïnteresseerd, eerlijk en heeft oog voor de persoon. Daarnaast houdt ze van spelen.

Bij Susan mag het kind en de jongere zichzelf zijn. Susan doet haar best om middels spel tussen de regels door te lezen en datgene op te pikken wat van waarde is. Veiligheid en vertrouwen zijn voor haar belangrijke waarden tijdens de therapie. Susan probeert zichzelf te laten zien en open te stellen, zodat er ruimte en begrip ontstaat en er samen aan oplossingen gewerkt kan worden.

Susan is een aantal jaren werkzaam geweest als pedagoog en gezinsbegeleider. Daarna heeft ze de master tot speltherapeut succesvol afgerond.

Susan werkt op dinsdag, woensdag en donderdag op onze nieuwe locatie en Den Bosch.

AGB code: 90114227 -- NVVS en FVB lidmaatschap: 112008--RBCZ licentie 230005R

Hanny den Boer - van Berlo

Hanny is psychosociaal (kinder)therapeut en lichaamsgericht traumatherapeut. Hanny heeft ruim dertig jaar werkervaring als jeugd- en gezinsprofessional. Ze helpt graag kinderen, jongeren en hun ouders om hun binnenkant te ontdekken. Dit zodat ze zichzelf beter leren kennen en meer zichzelf kunnen zijn.

Hanny is open, nieuwsgierig en betrokken en schept hiermee de ruimte waarbinnen iedereen zijn eigen ontdekkingen kan doen. Hanny is door haar jarenlange ervaring bekend met een schat aan werkvormen en methodieken die zij in de therapie toepast. Ze haalt uit haar schatkist wat nodig is en welke passend zijn bij de hulpvraag.

Hanny is op woensdag en vrijdag werkzaam  als therapeut werkzaam bij praktijk ‘ Gezellig Stralen’ en heeft daarnaast een eigen praktijk.

AGB code: -- 90110732-- NFG registratienummer: 9371 -- RBCZ registratie: 210164R

Ingrid therapeut

Ingrid Huijberts

Ingrid is tekentherapeut & jongerentherapeut.

Ingrid heeft in haar eigen praktijk al jarenlang vele kinderen en jongeren mogen begeleiden. Creativiteit staat altijd voorop bij haar, omdat dit een mooi middel is om samen tot een gesprek te komen. Wanneer woorden niet als vanzelf komen, is er de tekening die het verhaal vertelt. Het is bij de tekentherapie niet nodig om goed te kunnen tekenen. Ingrid nodigt ook graag de ouders of verzorgers uit om ook samen met het kind of de jongere tijdens één of twee sessies, te ervaren wat tekentherapie kan betekenen.

Tijdens de therapie bij Ingrid wordt het kind of jongere bewuster van zichzelf, zijn gevoelens en leert het om zijn sterke kanten te gebruiken en zijn eigen oplossingen te vinden. Soms kan het vertrouwen in jezelf even zoek zijn en wil Ingrid meehelpen dit weer terug te vinden. Wanneer je dit liever doet met een gesprek dan met een tekening, dan kan Ingrid je hierbij ook ondersteunen.

Ingrid gaat uit van de kracht die in ieder van ons aanwezig is. Zij gelooft dat wij over het vermogen beschikken onszelf te helpen en te helen. Daarnaast vindt zij het belangrijk om het leven met luchtigheid en humor te benaderen.

Ingrid is op maandag, dinsdag en vrijdag werkzaam bij Praktijk Gezellig Stralen.

NFG registratienummer 9784

Lesley Bouman

Lesley is toegepast psycholoog en kinder- en jongerencounselor. Lesley heeft een aantal jaren in de jeugdhulpverlening gewerkt, waar zij expertise heeft opgedaan op het gebied van jongeren die uitvielen in het onderwijs.

In de behandeling van Lesley hebben zowel kinderen, jongeren als hun ouders de mogelijkheid om hun verhaal te vertellen. Voor Lesley staat een goede relatie met de jongere centraal en is het belangrijk dat de jongere zich veilig genoeg voelt om belangrijke zaken te kunnen delen. Het doel van Lesley is om kinderen weer te laten genieten van de kleine en (natuurlijk) grote geluksmomenten. Daarnaast om hun zelfvertrouwen te vergroten en om ze tools mee te geven voor in de toekomst. Dat zij de kracht vinden om er zelf weer tegenaan te gaan.

Lesley zoekt tijdens de behandeling naar mogelijkheden om onhandige patronen van denken, voelen en doen te doorbreken. Door vanuit een ander perspectief naar jezelf te leren kijken, krijgt het kind de kans zijn houding en perspectieven naar het leven toe te kunnen verruimen. Lesley gelooft dat dit een positieve invloed heeft op het zelfvertrouwen, de mentale gezondheid, vitaliteit en de (sociale) zelfredzaamheid. Lesley zet hierbij verschillende interventies in. Enkele voorbeelden hiervan zijn cognitieve gedragstherapie, systeemgericht werken, oplossingsgerichte coaching en ontspanningsoefeningen. Daarnaast worden er ook gesprekken gevoerd en kunnen er rollenspellen gespeeld worden. Lesley kan samen met het kind of de jongere gaan tekenen of knutselen of zelfs even gaan wandelen. Ook eigen ideeën van de jongere zijn welkom,  zo kan er op een vertrouwde manier gewerkt worden aan de hulpvraag.

Lesley is op donderdag  als therapeut werkzaam bij praktijk ‘ Gezellig Stralen’ en heeft daarnaast een eigen praktijk.

AGB code: 90108010  -- NFG registratienummer: 8893 -- RBCZ registratie: 200075R -- SKJ registratie: 100026559

Anne Knaebel-Thijssen

Anne Knaebel is intensief gezinsbehandelaar en sinds september 2022 werkzaam bij Gezellig Stralen. Vanuit haar werkervaring binnen de hulpverlening is de passie, voor het begeleiden van kind en jeugd met moeilijk verstaanbaar en/of complex gedrag en het behandelen van gezinnen die extra ondersteuning nodig hebben, ontstaan. De specialisaties van Anne liggen voornamelijk op het gebied van autisme, adhd/add, hechtingsproblematiek en verslaving.
Gezinsbehandelaar zijn is haar passie vanwege de veelzijdigheid van het beroep. Het werken met en voor kinderen/jongeren in de leeftijd  van 4 tot 25 jaar geeft Anne veel voldoening. Ze vindt het belangrijk dat kinderen, jeugdigen en ouders zich gehoord en serieus genomen voelen. Anne gaat samen met ouders en/of het kind op zoek naar de vraag achter de vraag, om vervolgens samen te bekijken wat dit betekent voor de opvoeding- en ondersteuningsbehoeften van het kind. Er wordt altijd een maatwerktraject ingezet, waar het individu centraal staat als uniek persoon met zijn eigen krachten, behoeftes, mogelijkheden en talenten. Dit allemaal om ervoor te zorgen dat het kind zich optimaal kan ontwikkelen.
SKJ registratie: 140022425

 

Kirsten de Jong - Hemelaar

Kirsten is intensief gezinsbehandelaar. Vanuit haar open houding kijkt ze wat er nodig is binnen een gezin en past ze haar behandelmethode hierop aan. Kirsten creëert graag een fijne omgeving waar de jeugdige zich kan en mag ontwikkelen en dichterbij zichzelf kan blijven. Veiligheid en ‘je goed in je vel voelen’ liggen aan de basis om tot groei te komen en dit is dan ook hetgeen waar Kirsten veel waarde aan hecht.

Kirsten kijkt in de gezinsbehandelingen graag samen met de ouders/verzorgers wat de behoefte achter het gedrag van het kind is en ontcijfert deze graag gezamenlijk. Kirsten is van mening dat alles van invloed is op elkaar en met elkaar in verbinding staat.

Kirsten heeft veel werkervaring opgedaan met verschillende doelgroepen. Haar specialisme ligt bij autisme, adhd, hechtingsproblematiek en hsp. Ook heeft haar ervaring van reizen en een jaar in Zweden gewoond te hebben, haar gevormd tot de hulpverlener die ze nu is.

Kirsten heeft naast haar werkzaamheden bij Praktijk Gezellig Stralen ook haar eigen praktijk.

SKJ registratie:140010832

Karlijn Nouwens

Karlijn werkt als administratief zorgmedewerker bij de praktijk. Zij werkt met ons digitaal cliënten dossier 'Zilliz'. Dit doet ze zodat al onze cliënten veilig en online alle benodigde formulieren kunnen invullen, ondertekenen en inzien. Iedere maandag, dinsdag en donderdag is Karlijn in Boekel om alle mailtjes en telefoontjes hierover te beantwoorden.

Ook organiseert Karlijn op deze dagen alle andere administratieve werkzaamheden.

Anneke Grinwis

Anneke is orthopedagoog-generalist en heeft ervaring in diagnostiek en behandeling van diverse problemen bij kinderen, jongeren en volwassenen. Anneke gelooft in een betrokken en persoonlijke aanpak. Ze gaat samen op zoek naar de mogelijkheden die het kind helpen om weer ‘grip’ te krijgen op zijn/haar leven. Stap voor stap werkt ze aan doelen die gericht zijn om te laten groeien en ontwikkelen. Anneke vindt het belangrijk dat het kind weer vertrouwen krijgt in zichzelf, de mensen om zich heen en in de toekomst.

Anneke ondersteunt praktijk ‘ Gezellig Stralen’ als gedragswetenschapper en heeft een eigen praktijk in Almere (www.groeipraktijkflevoland.nl).
NVO geregistreerd -- SKJ registratie Master-orthopedagogog 120002485